Alle berichten

Basis voor storten is klaar (week 29)

Deze week maakten we de fundering van de loods af. Het vorstrand en de wapening waren al gestort en verhard, maar de uiteindelijke betonnen plaat voor de loods komt hier bovenop te liggen. Afgelopen dinsdag leverde Finish Building de sandwichpanelen, dakdelen en lichtgewicht stalen frame, die we in week 31 (halverwege) in elkaar zullen zetten.

Meer lezen→

Eindelijk los! Funderingen graven (week 28)

Afgelopen dinsdag was de dag waarop eindelijk begonnen werd met het uitgraven van de funderingen. De grond bleek iets lager te liggen dan verwacht, dus werd 1,5-1,8 meter grond afgegraven. Op woensdag, donderdag en vrijdag werd zand neergelegd en de grond werd met een trilplaat verdicht.

Meer lezen→

Bijna bouwvak, maar niet voor ons (week 30)

Vorige week vonden alle voorbereidende werkzaamheden plaats voor het storten van de betonplaat van de loods. Ook ons huis heeft een gewapende funderingsstrook gekregen. De mannen hebben hart doorgewerkt met lekkerder weer dan vorige week 35+ graden.

Meer lezen→

Bob de bouwer(s) & het frame (week 31)

Woensdag 3 augustus was het dan eindelijk zover, Kristian (mijn broertje) en ik maken een start met het opzetten van de stalen frames. Het was die dag (en later blijkt de hele bouwvak) verschrikkelijk heet, zo'n 30 graden met gevoelstemperatuur 35+ in de zandvlakten van Wolvega.

Meer lezen→

Bob de bouwer(s) & bekleden (week 32)

Gelukkig was het deze week enkele geen graad koeler, we hebben dus op een gegeven moment splitdiensten gedraaid. Maandag en dinsdag is Gijs (mijn zwager) voor het laatst dus we moesten nog even goed doorstampen, ondertussen was de Buurman een vast geheel geworden van ons bouwteam. Top!

Meer lezen→

Het plan 'wonen-werken' op de Messingstraat

Het was zomer 2021, en we wandelden met de kinderen door een pluktuin op onze vakantie in Limburg. We proefden de ruimte, de sereniteit van het gebied, en droomden van onze toekomst. Een toekomst waarin we mogen wonen, werken, iets leuks doen, en ruimte hebben voor de kinderen.

Meer lezen→

8 tips om legendarisch te worden zoals Barney Stinson, de ultieme gids voor personal branding

Barney is een zeer creatief mens. Hij gebruikt zijn ENTP persoonlijkheid om toneelstukjes te bedenken waarin hij vrouwen het hof probeert te maken. Hij is altijd op zoek naar gezelligheid en krijgt vaak Ted zover om mee te doen aan zijn plannetjes.

Meer lezen→

Hoe herken je een ENTP (=debater) ?

Je kunt om jezelf beter te begrijpen een gratis test doen op, https://www.16personalities.com/nl Er zijn 16 persoonlijkheden geĂŻdentificeerd door Myers Briggs en 16personalities hebben dit op een leuke en originele manier inzichtelijk gemaakt. Het is werkelijk een feest van herkenning.

Meer lezen→